Konferencija za novinare održat će se u ponedjeljak, 25. travnja 2022. u prostoru Studentskog teatra Lero (Lazareti, Frana Supila 8, Dubrovnik) s početkom u 10 sati.

Poštovane/i predstavnice/i medija,

Zadruga za etično financiranje i Zelena mreža aktivističkih grupa pozivaju Vas na konferenciju za medije koja će prethoditi predavanju za javnost pod nazivom Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća. Konferencija za medije će se održati u ponedjeljak, 25. travnja 2022. u prostoru Studentskog teatra Lero (Lazareti, Frana Supila 8, Dubrovnik) s početkom u 10 sati.

Na pitanja o aktualnim temama iz područja društvenog poduzetništva, dobre ekonomije i mjerenja društvenog učinka, kao i izrade nefinancijskih izvještaja putem renomirane metodologije ECG (Economy for the Common Good) odgovorit će Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata te upravitelj Zadruge za etično financiranje Goran Jeras. Osvrnut će se i na postignuća ostvarena kroz projekt eECONOMIJA kojim je Zadruga uspostavila uslugu izrade nefinancijskih izvještaja za poduzetnike, poduzeća od javnog interesa i jedinice lokalne (i regionalne) samouprave i to prema društvenopoduzetničkom modelu.

Raspored događanja:● 10:00 – 11:00 – Izjave za medije
● 11:00 – 11:30 – Pitanja i rasprava

O projektu eECONOMIJAZadruga za etično financiranje zajedno s partnerskom organizacijom Zelenom mrežom aktivističkih grupa od listopada 2020. godine provodi projekt eECONOMIJA koji je sufinanciran putem Europske unije i Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Jedan od osnovnih ciljeva OPULJP-a je doprinos rastu zapošljavanja, dok su kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. financirane aktivnosti kojima je cilj razvoj postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Slijedom navedenog, projekt eECONOMIJA ima sljedeće ključne ciljeve:
● osposobljavanje stručnjaka za pokretanje usluge mjerenja i praćenje društvenog utjecaja poduzeća te izrade nefinancijskih izvještaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good (ECG)
● stvaranje mreže ECG konzultanata putem koje će Zadruga djelovati na tržištu
Projekt eECONOMIJA podrazumijeva i provođenje kampanje promidžbe i informiranja javnosti o važnosti mjerenja društvenog utjecaja te edukacije potrošača o načinu prepoznavanja društvenih poduzetnika, a upravo je nefinancijsko izvještavanje kroz mjerenje društvenog utjecaja najjednostavniji način za transparetno informiranje potrošača o društvenom poslovanju, osobito kada se radi o međunarodno prepoznatoj metodologiji koju implementiraju nezavisni stručnjaci.

Za praćenje događaja, pripremljena pitanja i sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte. 

Kontakt za medije: Ivon Pavlović, Zadruga za etično financiranje, 098 672 554, [email protected]

Više o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.
*Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Zadruge za etično financiranje.